Zaba povećava temeljni kapital sa 1,28 mlrd kuna na 6,40 mlrd kuna

Bez autora
Jun 12 2011

Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačke banke predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala sa 1,28 milijardi na 6,40 milijardi kuna. Glavna skupština koja će o prijedlogu odlučiti održat će se 26. srpnja 2011. Temeljni kapital banke povećat će se korištenjem višegodišnje zadržane dobiti banke koja je ostvarena prethodnih godina i koja nije isplaćivana dioničarima u obliku dividende. Povećanjem temeljnog kapitala bit će izdane 256,193.564 nove redovne dionice, koje će biti raspoređene svim dioničarima banke upisanim na računima kod SKDD-a na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala. Nove će dionice pripasti dioničarima banke razmjerno njihovu udjelu u dosadašnjem temeljnom kapitalu, tako da će nakon povećanja temeljnog kapitala svi dioničari banke zadržati svoje postojeće udjele u ukupnom temeljnom kapitalu. Povećanjem temeljnog kapitala iz vlastitih sredstava i bez dodatnih uplata dioničara, restrukturirat će se jamstveni kapital banke, tako da će udjel uplaćenog i upisanog temeljnog kapitala u njenom jamstvenom kapitalu uvelike porasti.

Zaba povećava temeljni kapital sa 1,28 mlrd kuna na 6,40 mlrd kunaUprava i Nadzorni odbor Zagrebačke banke predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala sa 1,28 milijardi na 6,40 milijardi kuna, priopćeno je iz banke.

Glavna skupština koja će o prijedlogu odlučiti održat će se 26. srpnja 2011.

Temeljni kapital banke povećat će se korištenjem višegodišnje zadržane dobiti banke koja je ostvarena prethodnih godina i koja nije isplaćivana dioničarima u obliku dividende. Povećanjem temeljnog kapitala bit će izdane 256,193.564 nove redovne dionice, koje će biti raspoređene svim dioničarima banke upisanim na računima kod SKDD-a na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala.

Nove će dionice pripasti dioničarima banke razmjerno njihovu udjelu u dosadašnjem temeljnom kapitalu, tako da će nakon povećanja temeljnog kapitala svi dioničari banke zadržati svoje postojeće udjele u ukupnom temeljnom kapitalu.

Povećanjem temeljnog kapitala iz vlastitih sredstava i bez dodatnih uplata dioničara, restrukturirat će se jamstveni kapital banke, tako da će udjel uplaćenog i upisanog temeljnog kapitala u njenom jamstvenom kapitalu uvelike porasti.

Porastom upisanog i uplaćenog temeljnog kapitala dodatno će se osnažiti financijska stabilnost banke, a pokrivenost adekvatnosti njenoga kapitala samim upisanim i uplaćenim temeljnim kapitalom porast će na 9,13%.

Ovime će banka reafirmirati svoju poziciju najbolje kapitalizirane hrvatske banke te čvrsto držati mjesto vodeće hrvatske banke i po kriteriju upisanog temeljnog kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik